Salutul PSR adresat tovarășilor din Frontul Muncitoresc din Croația

Pentru o Stângă – Revoluționară, Egalitariană și Democratică!

Europa și întreaga lume se află într-un moment crucial astăzi.

Criza Covid-19 a demonstrat cât de divizată este societatea noastră. Ne-a arătat lipsa de solidaritate și segregarea în interiorul societății între cei săraci și cei privilegiați. În timp ce unii și-au permis confortul de a sta în casă, în carantină, majoritatea celorlalți au trebuit să lupte în continuare pentru a menține societatea funcțională, și nici măcar plătiți pentru un trai decent sau chiar rămași fără surse de venit. Fiecare națiune s-a luptat doar pentru propriul interes și în timp ce statele bogate s-au interesat să-și consolideze puterea, națiunile sărace au fost abandonate să se confrunte singure cu criza. O imagine dezolantă a ceea ce mai înseamnă astăzi solidaritatea și unitatea europeană.

Însă această criză abia începe! Și împreună cu dezastrul ecologic, crizele economice și sociale în creștere, gata să explodeze, pot să arunce omenirea în colaps și să pună în pericol real chiar și existența și supraviețuirea noastră ca specie.

Suntem într-un moment critic care necesită curaj și voință excepționale, pentru o nouă viziune dincolo de Capitalism și dincolo de exploatare și inegalitate. Pentru o societate unde drepturile și demnitatea Umană sunt deasupra drepturilor Pieței, deasupra oricărui privilegiu și discriminare bazată pe rasă, națiune, clasă sau oricare alta care ar limita egalitatea în drepturi și responsabilități a tutor cetățenilor acestei planete.

Este momentul de a ne strânge împreună forțele pentru a face față cu hotărâre misiunii pe care o avem înainte, de a lupta pentru fiecare individ uman și viață pe această planetă.

Este o chemare nu doar pentru forțele de Stânga, ci pentru toți, pentru că numai împreună putem confrunta aceste provocări. Nu mai putem rezolva crizele economice, sociale și de mediu, ca națiuni separate sau grupuri privilegiate, ascunși după granițe și ziduri, după arme și soldați. Vom reuși împreună sau vom eșua împreună ca Umanitate!

Ca parte a acestui apel, vrem să salutăm și să asigurăm solidaritatea și sprijinul nostru pentru forțele Revoluționare din Croația – `Frontul Muncitorilor` (Radnička fronta) și `Green-Left Coalition`.

Pe 5 iulie, ei s-au prezentat la vot în fața poporului croat cu o viziune curajoasă dincolo de Capitalism, pentru un Socialism Democratic care plasează interesul și bunăstarea cetățenilor înaintea pieței-libere și inaintea segregării naționaliste și militarizării.

Împreună pentru OAMENI!

Partidul Socialist Român (membru al Stângii Europene)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »